Tässä muutama vinkki, jotka auttavat pitämään viskoosimaton hyväkuntoisena

 

Viskoosikuitu tunnetaan useilla eri nimillä, esim. Bambusilkki, keinosilkki, banaanisilkki ja monta muuta, joihin sen ulkonäkö viittaa. Monet talonomistajat haluavat lisätä viskoosimaton jatkoksi talon sisustusta; niistä on tulossa todellinen markkinahitti. Hyvien puolien lisäksi niissä on myös huonot puolensa, nimittäin niiden kunnossapito. Viskoosimaton kauneus vaatii kunnossapitoa, jotta siitä voi nauttia vielä vuosien jälkeenkin. Mikäli sinulla on viskoosimattoja kotonasi, saatat ehkä jo tietää muutamia puhdistuskeinoja. Sinun on varmistuttava oikeanlaisista puhdistusmenetelmistä, mikäli haluat säilyttää viskoosimattosi hyväkuntoisena.

Viskoosimatot ovat eräitä herkimmistä ja ne vaativat tehokasta huoltoa. Tällaiset matot tulee asettaa tiloihin, joissa ei ole runsaasti kulkua. Viskoosimatot ovat herkkiä kosteudelle ja ne heikentyvät, mitä enemmän niitä altistetaan kastumiselle. Mikäli sinulla on viskoosimatto kotonasi, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota pitääksesi kankaan kauniina. Tässä lista vinkeistä, jotka auttavat sinua puhdistamaan maton:

  • Ole varovainen! Puhdista mattosi harjalla

Lian ja hiekan irrottaminen on helpointa ja turvallisinta harjaa käyttäen ja se takaa myös maton pitkän iän. Vaikka se ottaakin enemmän aikaa, se on hyväksi viskoosimaton laadulle. Kohtele siis viskoosimattoasi erityisellä rakkaudella ja huolella, jotta voit säilyttää talosi tyylikkäänä ja upeana.

  • Älä ole raju! Käytä sähkötöntä lakaisijaa

Eri tyyppiset matot vaativat erilaisia puhdistusmetodeja, tämä koskee myös viskoosimattoja. Monet omissa kodeissaan käyttävät samoja puhdistusmenetelmiä kaikille matoille, mutta se on väärin. Kun viskoosimattoa pestään, sinun on varmistuttava siitä, ettet käytä korkeatehoista sähköimuria, joka voi vaurioittaa mattoa. Käytä siis manuaalista lakaisijaa puhdistaaksesi viskoosimaton.

  • Voit käyttää liuoksia

Liuottimilla saat aikaan nopeita ja tehokkaita tuloksia. Viskoosimattojen puhdistamiseen käy monet erilaiset kotikonstit, mutta kaikkein paras yhdistelmä on valkoinen viinietikka, astianpesuaine ja vesi. Liuos on helppo tehdä ja tulokset näkyvät hetkessä.

  • Ammattimainen pesu

Koska viskoosimatot ovat herkkiä, niistä voi irrota väri ja ne voivat haalistua. Mikäli rakastat viskoosimaton estetiikkaa ja hienostuneita ominaisuuksia, haluat myös pitää mattosi erityisen hyväkuntoisena. Anna siis ammattilaisen auttaa mattojesi pesussa. Näin varmistut siitä, että ne puhdistetaan aina kunnolla, eikä sinun tarvitse edes vaivautua.

Lopuksi

Sinulla saattaa olla monia erilaisia mattoja kotonasi, mutta on tärkeää myös tietää niiden oikeanlaiset puhdistustavat. Tässä vain muutama puhdistusmenetelmä, joilla saat pidettyä viskoosimattosi kauniina.

Related Posts

Leave A Comment